„ Nema dobre rakije bez dobrog voća “

O nama

Proizvodnja rakije u porodici Momirović je tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno već nekoliko generacija. Čuveni u svom kraju po kvalitetu ovog napitka, porodičnu firmu registrujemo 2009. godine, od kada proizvodi iz destilerije “ Momirović “ postaju dostupni široj grupi potrošača. Promovišući svoj proizvod promovišemo kako svoje selo Svileuvu, tako i tamnavski kraj, ali i celokupan region. Danas, iz sopstvenih voćnih zasada šljive, kajsije i dunje proizvodimo oko 15 hiljada litara rakije godišnje. Dobitnici smo više nagrada i priznanja, a između ostalih i Zlatne medalja za kvalitet, što sa ponosom ističemo.

Porodična tradicija

o nama deda Marko
Deda Marko Momirović

„Nema dobre rakije bez dobrog voća“ znao je deda Marko da kaže održavajući porodični voćnjkak. Kao i svaki domaćin pod Valjevskim brdima i Šabačkim proplancima gde je voće samo od sebe bilo blagorodno, a kamoli kad bi mu se bar malo posvetila pažnja, i deda Marko kao i pre njega, uvek su uživali pored kazana i buradi. Pričali o iskustvima u proizvodnji, prisećali se rodnih godina i hvalili svojim radom i kvalitetnom rakijom .

Sopstveni zasadi voća

Za naše rakije se slatko, sočno voće u najvećoj tehnološkoj zrelosti prikuplja isključivo sa porodičnih voćnjaka.

Zahvaljujući našim voćnjacima možemo da garantujemo stalni kvalitet i prepoznatljiv ukus rakija iz destilerije Momirović.

Nadmorska visina preko 200 metara i položaj voćnjaka u Svileuvi  gde ga Sunce i umiva i pokriva, stavljali su  iskusne kazandžije  na slatke muke kad god poteče porodična rakija.

o nama destilerija momirovic
Voćnjak porodice Momirović

Poznavanje tehnologije

Proizvodnja rakije
Marko Momirović

Kada smo započeli proizvodnju, imali smo jedan kazan od 120 litara koji se i danas, kao eksponat, čuva u našem domaćinstvu. Kasnije, kako se proizvodnja povećavala, tako je i porodica Momirović nabavljala sve što je potrebno za ozbiljan rad jedne destilerije za proizvodnju rakije.

Danas, primenjujući nove tehnologije u kombinaciji sa iskustvom stečenim kroz generacije, garantujemo za kvalitet svojih rakija.  

Rezultat, vizija i misija

Kao rezultat predanog rada, ali i kvaliteta pre svega, rakije iz destilerije Momirović dostupne su u čitavoj Srbiji i zemljama regiona.  Takođe, naše rakije se prodaju u Nemačkoj i Francuskoj, a od 2020. godine i u Australiji. Naša vizija, a ujedno i misija, je nastavak proizvodnje kvalitetnih rakija i promocija ovog srpskog brenda.